Kókusztejes-édesburgonya leves

Kókusztejes-édesburgonya leves

Hozzávalók:

  • 1 kg sült édesburgonya
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 csésze apróra vágott hagyma
  • 1 hüvelykujj méretű friss gyömbér
  • 1 szál citromnád
  • friss koriander
  • 2 ek. halszósz
  • 1 ek. szójaszósz
  • 2 csésze alaplé
  • 1 doboz kókusztej
  • 2 db répa
  • 1 db cékla
  • olaj

Lépésről-lépésre:

  1. Az édesburgonyát apróbb kockákra vágjuk és 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
  2. Egy turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a hagymát, kókusztejet, alaplevet és a cukrot, majd selymes állagúra keverjük.
  3. Áttöltjük egy lábosba, hozzáadjuk a halszószt, a szójaszósz és a citromnádat.
  4. Belereszeljük a gyömbért és főzzük 15 percig.
  5. A céklát és a sárgarépát vékony szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben bő olajon magas lángon kisütjük. mielőtt a tálaláskor a levesre tesszük, egy papírtörlőre tesszük a zöldségeket, és lecsöpögtetjük.
  6. Díszítés: tálaláskor a leves tetejére friss koriandert, kókusztejet és a kisütött zöldség chipset tesszük. 

Nincs még hozzászólás a(z) "Kókusztejes-édesburgonya leves"

    Írj nekem!