Édesburgonyachips, korianderes- kesudiós ” hamis majonézzel”

Édesburgonyachips, korianderes- kesudiós ” hamis majonézzel”

Mindenki imád nassolni. Filmezés, munka vagy egy esős vasárnap délután jó alkalmat ad arra, hogy előkerüljenek a sós, édes és borzasztóan egészségtelen ropogtatnivalók. Lehet egészségesen is nassolni, ezért elhoztam ma Nektek az édesburgonya chips receptemet. Az édesburgonyát a cukorbetegek is fogyaszthatják, emellett nagyon laktató, így bár drágább, mint a sima burgonya, de sokkal kevesebb is elegendő belőle. Az olajos, tojásos majonéz helyett pedig egy egészséges alternatívát ajánlok mellé, a kesudiós hamis majonézt, amit vegánok is bátran fogyaszthatnak. Jó nassolást kívánok!

Chips:

Korianderes-kesudiós “hamis” majonéz:

Elkészítés

Elkészítési idő: 45 perc
Mennyiség: 4 adag

Hozzávalók

  • Chips:
  • 2 nagyobb méretű édesburgonya
  • 1,5 tk. pirospaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 ek. olíva olaj
  • Mártogatós hozzávalók:
  • 60 g kesudió, minimum 4 óráig meleg vízben áztatva
  • ½ db zöld chilli paprika
  • 1 dl víz
  • 4 szál koriander, levele
  • 1 tk. friss lime lé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint

Lépésről-lépésre

  1. Mossuk meg a zöldségeket, majd töröljük szárazra őket. Vágjuk vékony szeletekre uborka gyaluval, vagy egy éles késsel az édesburgonyát, úgy hogy a héját hagyjuk rajta. Majd olívaolajjal, pirospaprikával, sóval és borssal fűszerezzük. Fontos, hogy ne sok olajat tegyünk rá, csak annyit, amennyi épphogy befedi a zöldségszeletek mindkét oldalát.
  2. Egy sütőpapírral befedett tepsire tegyük a szeleteket, úgy hogy egyetlen karika se feddje egymást. 140 Celsius fokon 40-45 percig süssük a zöldségeket, úgy, hogy félidőnél forgassuk át őket.
  3. Időközben készítsük el a kesudiós mártogató szószt. Öntsük egy turmixgépbe a mártogatós hozzávalóit, amelyet krémes állagúra daráljunk. Ha kész a zöldségchips, akkor még elfogyasztás előtt, szobahőmérsékleten 5-10 percet pihentessük, így ropogósabb lesz.

Tipp:

Melegen letakarni nem szabad a már kész chips-et, mert megpuhul.

Nincs még hozzászólás a(z) "Édesburgonyachips, korianderes- kesudiós ” hamis majonézzel”"

    Írj nekem!