Kapros-fetás cukkini saláta

Kapros-fetás cukkini saláta

1. Lépés

2.

A cukkinit megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk, majd a kaprot apróra vágjuk és hozzá adjuk.

2. Lépés

3.

Az olívaolajat, a frissen facsart citrom levében elkevert 2 csipet sóval és borssal összekeverjük, majd a zöldségmixhez adjuk. 10 percig állni hagyjuk. Ha túl savanyúnak találjuk, ízlés szerint mézzel édesítjük.

3. Lépés

1...

Tálaláskor a felkockázott feta sajttal összekeverjük.

Elkészítés

Elkészítési idő: 10 perc
Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók

  • 5 ek. Pödör olívaolaj
  • 1 nagy cukkini
  • 1 csokor friss kapor
  • 2 evőkanál citrom leve
  • 60 dkg feta sajt
  • só, bors
  • 1 teáskanál méz

Lépésről lépésre

  1. A cukkinit megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk, majd a kaprot apróra vágjuk és hozzá adjuk.
  2. Az olivaolajat, a frissen facsart citrom levében elkevert 2 csipet sóval és borssal összekeverjük, majd a zöldségmixhez adjuk. 10 percig állni hagyjuk. Ha túl savanyúnak találjuk, ízlés szerint mézzel édesítjük.
  3. Tálaláskor a felkockázott feta sajttal összekeverjük.

Tipp

Fontos, hogy a dresszing összekeverésekor a lépések sorrendjét betartsuk és mindig üvegfalú edényt használjunk az elkészítéshez.  Először a citrom levét összekeverjük sóval-borssal, majd lassan hozzáadjuk az olajat. Az üveg edénybe folytonos rázás mellett elvegyül az olaj a citrommal.

Nincs még hozzászólás a(z) "Kapros-fetás cukkini saláta"

    Írj nekem!