Lime-os, mascarpone-s zöldborsófőzelék

Lime-os, mascarpone-s zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

  • 2 db salotta hagyma
  • 40 dkg zöldborsó
  • 20 dkg mascarpone
  • 3 dl alaplé
  • 1 lime reszelt héja
  • ½ dl fehérborecet
  • 1 ek barna cukor
  • 3 dkg vaj
  • só, bors
  • fél lime leve
  • Díszítésnek:
  • 2 db rusztikus baguette
  • 1 dl habtejszín
  • menta

Lépésről-lépésre:

  1. A vajon megpirítjuk az apró kockákra vágott salotta hagymát.
  2. A zöldborsót lábosba tesszük, kevés alaplével felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Botmixerrel pürésítjük, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a cukrot, a fehérborecetet és visszatesszük, hogy összeforraljuk az ízeket.
  4. A mascarpone krémbe reszeljük a lime héját, majd belekeverjük a zöldborsó pürébe. Ha igazán selymes állagot szeretnénk elérni, akkor érdemes még egyszer turmixolni.
  5. Egy hosszú baguettet négy egyenlő részre vágunk és egy tepsire helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük 10percre.
  6. Tálaláskor a zöldborsó főzeléket tálakba szedjük, beleteszünk 1-1 meleg baguettet a pürébe, tejszínnel meglocsoljuk és mentalevéllel díszítjük.

Nincs még hozzászólás a(z) "Lime-os, mascarpone-s zöldborsófőzelék"

    Írj nekem!