Mazsolás- limeos kuszkusszal töltött sült kaliforniai paprika

Mazsolás- limeos kuszkusszal töltött sült kaliforniai paprika

Ez egy fantasztikus húsmentes étel, nemcsak vegetáriánusoknak természetesen. Sok finomságot készítek nap mint nap, de valahogy az ízek harmóniáját tekintve ez a recept most abszolút kedvenc számomra. A kuszkusz íze a sós olajbogyóval, a ropogós mandulával, a friss lime-al és az édes mazsolával olyan, mintha mindig összetartoztak volna és így alkotnak egy kerek egészet, történetesen ezt az isteni elő- vagy akár főételt. Túl sokat mesélek és közben nem is mondom, hogy ha tehetitek ne hagyjátok ki és készítsétek el. Megéri!!!!

rsz_hangulatkep

Elkészítés

Elkészítési idő: 50 perc
Mennyiség: 6 adag

Hozzávalók

  • 6 db nagyobb kaliforniai paprika
  • 100 g kuszkusz
  • 170 ml víz
  • 2 ek. Olíva olaj
  • ½ db vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 50 g mazsola
  • 1 tk. só
  • 1,5 tk. szárított oregánó
  • ½ tk. frissen őrölt bors
  • 40 g mandula, durvára vágva
  • 10 szem fekete olajbogyó
  • 1 ek. friss lime lé
  • 2 ek. méz
  • 120 g reszelt trappista vagy Gouda sajt

Lépésről-lépésre

  1. Melegítsük elő a sütőt 250 Celsius fokra. Helyezzük a kaliforniai paprikákat egy alufóliával kibélelt tepsire, majd tegyük be az előmelegített sütőbe addig, amíg a paprikáknak elkezd megbarnulni a héjuk. Ha már az egyik oldaluk elkezd megégni, akkor forgassuk tovább és addig ismételjük ezt a folyamatot, míg az egész paprika megbarnult.
  2. Ha kivettük a sütőből, akkor tegyük őket egy zárható nejlonba legalább 15 percig, majd húzzuk le könnyedén a héjukat.
  3. Metszünk ki egy 1 cm vastag csíkot szártól-hegyéig a húsából, kockázzuk fel és őrizzünk meg a későbbi töltelékhez, illetve ezen a résen keresztül távolítsuk el a paprika magházát. Egy serpenyőbe öntsünk olíva olajat, majd pároljuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát rajta. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, ½ teáskanál sót, szárított oregánót, friss borsot, majd 3-4 percig érleljük az ízeket. Egy közepes edényben forraljunk vizet, majd öntsük bele a kuszkuszt és ½ teáskanál sót. Forraljuk tovább még 1 percig, majd letakarva pihentessük 5-6 percig. Keverjük össze villával, hogy ne ragadjon egybe.
  4. Tegyük egy nagy edénybe a kuszkuszt, a párolt hagymás keverékkel, a kaliforniai paprika felkockázott húsával, a mazsolával, mandulával, vékony csíkokra vágott olajbogyóval, lime lével, mézzel, a sajt adag felével.
  5. Töltsük meg a kaliforniai paprikákat a kuszkuszos keverékkel egyenlő arányban, majd a tetejükre még szórjunk a megmarad sajtból. Tegyük vissza a töltött paprikákat a sütőbe 10 percre 190 Celsius fokon, amíg megint átmelegszenek.

Nincs még hozzászólás a(z) "Mazsolás- limeos kuszkusszal töltött sült kaliforniai paprika"

    Írj nekem!