Császármorzsa

Császármorzsa

Hozzávalók:

  • 1 bögre finomliszt
  • 1 bögre búzadara
  • 2 bögre tej
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 4 db tojás
  • xilit (4 ek)
  • 1 csipet só
  • olaj, sütèsre
  • 10 g vaníliás cukor

Lépésről-lépésre:

  1. A lisztet, búzadarát a 2 bögre tejjel összekeverjük és hagyjuk pihenni 30 percet.
  2. 4 tojássárgáját a xilittel habosra keverjük.
  3. A darás masszához keverjük.
  4. Belereszeljük a citrom héját.
  5. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval habosra verjük.
  6. Hozzákeverjük óvatosan a masszához.
  7. Egy magasabb falú serpenyőben olajat hevítünk és addig sütjük gyakran átkeverve a masszát, míg darabjaira nem esik.

Nincs még hozzászólás a(z) "Császármorzsa"

    Írj nekem!