A francia ékszerdesszert - Macaron

A francia ékszerdesszert – Macaron

Hozzávalók:

  • Macaron: (12 adag)
  • 100 g mandulaliszt
  • 130 g porcukor
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 3 ek cukor
  • Krém:
  • 2 ek cukor
  • 3 ek főzőtejszín
  • 80 g vaj
  • 5 csepp mandulaaroma

Lépésről-lépésre:

  1. Macaron:
  2. Szitáljuk le egy tálba a mandulát a porcukorral. Keverjük össze. Tegyük félre.
  3. A tojásfehérjéket csipet sóval kezdjük felverni gépi habverővel. Mikor kezd habozni, adjuk hozza a cukor 1/3-át. Folyamatosan adagoljuk hozza a maradék cukrot. Keverjük, amíg szép egyenletes habot nem kapunk. Most tehetünk bele bármilyen ételszínezéket. Ne túl sokat, mert a sok folyadék tönkreteheti a habot. Keverjük teljesen keményre ezután.
  4. Adjuk a mandulás mixet a habhoz harmadolva. Óvatosan forgassuk bele körkörös mozdulatokkal a falától kezdve a közepébe haladva. Addig keverjük, amíg egy láva jellegű állagot nem kapunk. Nagyon fontos!
  5. Szedjük át egy sima, kerek végű nyomózsákba.
  6. Tepsibe tegyünk sütőpapírt, és nyomjunk ki kb. 3-4 cm-es köröket, egymás között némi helyet kihagyva.
  7. Vágjuk a tepsi alját jó párszor az előkészítőpulthoz. Akkor jó, mikor pici lyukakat látunk a tetején.
  8. Tegyük félre száradni 15-30 percre. Ha az ujjunkkal hozzáérünk a széléhez, és nem marad rajta tészta, akkor kész. Süssük előmelegített sütőbe 13 percig. (150°C- alul-felül sütés)
  9. Azonnal vegyük ki a sütőből, és a papírral húzzuk le a tepsiről hűlni. Hűtőben napokig tárolhatjuk töltés nélkül egy lezárt műanyagedényben.
  10. Krém:
  11. A tojássárgáját keverjük össze a cukorral és a tejszínnel.
  12. Tegyük fel alacsony tűzön folyamatos kevergetés mellett. Mikor pudingszerű állaga lesz, vegyük le a tűzről, és apránként keverjük hozzá a vajat. Csepegtessük bele a mandulaaromát. Kóstoljuk meg, ha még szükséges, adjunk hozzá több aromát.
  13. Szedjük át egy kisebb, lezárható edénybe, és tegyük be a hűtőbe éjszakára, de legalább 3-4 órát.
  14. Párosítsuk össze a macaronokat lefele fordítva, és az egyik oldalára nyomózsákból nyomjuk bele a krémet. Óvatosan rakjuk össze őket. Nagyon törékenyek.

Forrás: https://www.nosalty.hu/szakacs/juditsindania

Nincs még hozzászólás a(z) "A francia ékszerdesszert - Macaron"

    Írj nekem!