Karamellizált körtés sertés-sonka saláta

Karamellizált körtés sertés-sonka saláta

Hozzávalók:

  • Saláta:
  • 1 zacskó vegyes zöldsaláta
  • 1 db körte
  • 1 db sárgarépa
  • 250 gr füstölt sonka-szalonna
  • 50 g kecskesajt
  • Dresszing:
  • 1 ek méz
  • 2 dl olívaolaj
  • friss chili
  • 30 gr magos mustár
  • 1 ek gyümölcs ecet
  • 10 gr török mogyoró

Lépésről-lépésre:

  1. A körtét 4 részbe vágjuk és húsával lefelé egy olajjal kikent- már forró serpenyőbe helyezzük. Amikor aranybarnára pirult, bekenjük mézzel és tovább sütjük 1 percig.
  2. Elkészítjük a dresszinget. Az olajat, mézet, chilit, mustárt, gyümölcs ecetet, kivétel a török mogyorót aprítógépbe tesszük és krémes állagúra pürésítjük. A mogyorót vágódeszkán durvább darabokra vágjuk, majd beleforgatjuk a dressszingbe.
  3. A sonkát vékony csíkokra vágjuk és megsütjük, abban a serpenyőben amiben a körtét pirítottuk. Előkészülünk a tálalásra. A salátaleveleket összeforgatjuk a dresszinggel, rátesszük a körtét, a sonkát, kecskesajtot morzsolunk rá és sárgarépacsíkokkal díszítjük.

Tématámogatás. Készült az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft és az Agrárminisztérium támogatásával.

Nincs még hozzászólás a(z) "Karamellizált körtés sertés-sonka saláta"

    Írj nekem!