Citromkrémes cupcake

Citromkrémes cupcake

Hozzávalók:

  • Piskóta:
  • 4 db kisebb sárgarépa
  • 1 db alma
  • 150 g cukor
  • 2 db tojás
  • 1 tk fahéj
  • 140 ml napraforgó olaj
  • 175 g liszt
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 marék dió (opcionális)
  • Krém:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citromhéja és leve
  • 1 narancs héja és leve
  • 140 g porcukor
  • 250 g tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag instant zselatin
  • Díszítés:
  • csoki tojás, tojás cukor drazsé

Lépésről-lépésre:

  1. A meghámozott répát és almát lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, az egész tojásokat, a fahéjat és az olajat, majd összekeverjük. Külön tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, szódabikarbóna, só-, majd fokozatosan hozzáadjuk és beledolgozzuk a tojásos masszába. Amennyiben szeretnénk diót hozzáadni, ezután beleforgathatjuk a tésztába- felaprítva. Elosszuk 12 muffin papírba- és 20-25 perc alatt 180 fokon előmelegített sütőben, készre sütjük.
  2. Míg elkészülnek és kihűlnek, a krém elkészítése következik. A mascarponet elkeverjük a porcukorral, citrom és a narancs héjával-levével és a vaníliás cukorral. Ez után kemény habbá verjük a tejszínt és óvatosan összedolgozzuk a mascarponé-s krémmel. A krémet habzsákba töltjük és kedvünk szerint díszítjük, tetejére tojás cukor drazsét, vagy csoki tojást teszünk.

Nincs még hozzászólás a(z) "Citromkrémes cupcake"

    Írj nekem!