Fetás, paradicsomos napsugár tészta

Fetás, paradicsomos napsugár tészta

Hozzávalók:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 90 g fetasajt
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 20 dkg Magyar Tej trappista sajt
  • friss kakukkfű, snidling, petrezselyem, rozmaring
  • Töltelék:
  • 1/2 csésze olajos aszalt paradicsom
  • 3 tk pesto rosso
  • ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors vagy paprika

Lépésről-lépésre:

  1. 200 fokon 20 perc alatt
  2. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire letesszük az egyik kör alakú tésztát. Egy aprítógépben egy üveg aszalt paradicsomot a fetasajttal és a zöldfűszerekkel krémes állagúra pürésítjük. (hogy igazán krémes legyen, a paradicsom levének a felét is hozzáadhatjuk)
  3. A krémmel megkenjük a sütőpapíron lévő tésztát, úgy, hogy a közepét kb 3 cm-es körben kihagyjuk. Megszórjuk reszelt sajttal. Rátesszük a másik leveles tésztát, kicsit megnyomkodjuk a széleit, majd bevagdossuk, úgy, hogy a kör közepe egyben maradjon. Óvatosan megcsavarjuk a bevágott csíkokat.
  4. Tojássárgájával alaposan megkenjük, szezámmaggal és friss kakukkfűvel meghintjük. 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Nincs még hozzászólás a(z) "Fetás, paradicsomos napsugár tészta"

    Írj nekem!