Húsvéti linzer

Húsvéti linzer

Hozzávalók:

  • Linzer tészta:
  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 citrom héja
  • Citromkrém:
  • 250 ml tej
  • 40 g cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 citrom reszelt héja
  • 2 citrom leve
  • Díszítés:
  • baracklekvár
  • porcukor
  • színes cukormáz
  • kókuszreszelék

Lépésről-lépésre:

  1. Szobahőmérsékletű vajat, porcukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a reszelt citromhéját, ízlés szerint vaníliás cukrot is teszünk bele. Fél órára hűtőbe helyezzük pihenni, majd alaposan kilisztezett pulton ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Szaggatóval a formákat közel egymáshoz, kiszaggatjuk. Fontos, hogy minél kevesebbszer gyúrjuk újra, mert ilyenkor több lisztet vesz fel magába a pultról és repedezni kezd a tészta.
  2. Előmelegített sütőben 170 fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, díszíthetjük.
  3. Citromkrém:
  4. 500 ml tejet felmelegítünk, egy csomag puding porral és 80 g cukorral csomómentesre keverjük. Három darab citrom héját és két citrom levét hozzátesszük, miután kihűlt, díszíthetünk.
  5. 4 evőkanál porcukrot 4 teáskanálnyi vízzel illetve színezékekkel összekeverjük, majd nyomózsákba töltve díszítjük a linzereket.

Nincs még hozzászólás a(z) "Húsvéti linzer"

    Írj nekem!