Mascarpone-s répatorta mini répamarcipánokkal

Mascarpone-s répatorta mini répamarcipánokkal

Hozzávalók:

  • Piskótához: 18-as forma, 180 fok
  • 30 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 30 dkg sárgarépa
  • 1.5 dl napraforgó olaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag sütőpor
  • Krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 narancs héja és leve
  • 140 g porcukor
  • 250 g tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Lépésről-lépésre:

  1. Az egész tojásokat a porcukorral kemény habbá verjük. A répákat megpucoljuk, és egy tálba lereszeljük, hozzáadjuk az olajat. A finomlisztet, vaníliás cukrot, sütőport és reszelt citrom héját összekeverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabba először a répás keveréket, utána a liszteset.
  2. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd egy 18 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. Beleöntjük a masszát és kb 1 óra 20 perc alatt, szúrópróbával készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd körbevágjuk.
  3. A mascarponet elkeverjük a porcukorral, citrom és a narancs héjával-levével és a vaníliás cukorral. Ez után kemény habbá verjük a tejszínt és óvatosan összedolgozzuk a mascarponé-s krémmel.
  4. A tetejére marcipánból mini répákat készítünk, piros és sárga ételszínezék keverékével narancssárgára színezzük őket, petrezselyemzölddel díszítjük.

Nincs még hozzászólás a(z) "Mascarpone-s répatorta mini répamarcipánokkal"

    Írj nekem!