Fehér-lisztmentes sajtos pogácsa

Fehér-lisztmentes sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 0,5 liter víz
  • 20 dkg vaj
  • 2 teáskanál só
  • 30 dkg zabpehelyliszt
  • 4 tojás
  • 180 g túró
  • 120 g sajt

Lépésről-lépésre:

  1. A vizet, a vajat és a sót felforraljuk egy edényben. Miután felforrt, langyosra hűtöm mielőtt hozzáadom a zabpehelylisztet, a tojást, a túrót és a sajtot.
  2. Az állaga miatt, két kanál segítségével kisebb darabokat formázunk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. (kb 46 darab) Fontos, hogy aprók legyenek, hogy kellőképpen átsülhessenek. 180 fokon 20 percig sütjük, majd átfordítjuk a másik oldalára, megszórjuk reszelt sajttal, és 14 percig sütjük tovább.
  3. A sajt szépen rásül, a pogácsa külseje egy ropogós külsőt nyer, míg a belseje puha és omlós marad. Tálaljuk tejföllel és eperlekvárral.

Nincs még hozzászólás a(z) "Fehér-lisztmentes sajtos pogácsa"

    Írj nekem!