Joghurtos spárgakrémleves, sajtchipssel

Joghurtos spárgakrémleves, sajtchipssel

Hozzávalók:

  • 1 csomag zöld spárga
  • 1 szál póréhagyma
  • 0,5 liter alaplé vagy víz (alaplével finomabb)
  • 1/2 pohár görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • gouda sajt (sajtchipsnek)

Lépésről-lépésre:

  1. Egy felforrósított serpenyőbe tegyél 1 evőkanál olajat és két ujjnyi vastag vajat. Várd meg amíg a vaj elolvad. Ha forró a zsiradék, tedd bele a vékony karikákra vágott póréhagymát. Dinszteld meg. Dobj hozzá 1 gerezd megroppantott fokhagymát.
  2. Add hozzá a kisebb darabokra vágott spárgát (nem hámoztam meg) Megpirítjuk és hagyjuk puhulni 7-8 perc alatt. Ezután felöntjük alaplével és letakarjuk, 20 percig főzzük. Miután elkészült krémesre turmixoljuk.
  3. Levesszük a tűzről, üvegtálba egy merőkanálnyi levest robotgéppel vagy fakanállal elkeverjük benne a görög joghurtot, végül visszatöltjük a keveréket az edénybe.
  4. Sajtchips elkészítése:
  5. Sajtchips: a sütőt előmelegítjük 200 fokra és egy sütőpapírral kibélelt tepsire, nagy-lyukú sajtreszelőn lereszeljük a sajtot. 5 cm átmérőjű kupacokat csináljunk, figyelve arra, hogy azok ne érjenek össze. 5-6 percig sütjük.

Nincs még hozzászólás a(z) "Joghurtos spárgakrémleves, sajtchipssel"

    Írj nekem!