Levendulás túrókrém torta

Levendulás túrókrém torta

Hozzávalók:

  • Piskóta:
  • 4 tojás
  • 250 g cukor
  • 200 g liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 8 evőkanál víz
  • Krém:
  • 500 g túró
  • 450 g görög joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 200 g porcukor
  • 2 csomag zselatin fix
  • 1 teáskanál szárított levendulavirág
  • Színezék:
  • kék és piros ételszínezékből lilát keverünk

Lépésről-lépésre:

  1. A 4 tojást kettéválasztjuk. A fehérjét 250 g cukorral habbá verjük, közben kanalanként vizet adunk hozzá. Amikor a hab felverődött, hozzáadjuk a tojássárgáját. Szódabikarbónával elkevert lisztet óvatos mozdulatokkal a tojáshabhoz forgatjuk. Egy sütőpapírral kibélelt 18-as formába öntjük. 180 fokon 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  2. Krém: a túrót kb 4 kanál joghurttal, botmixer segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a maradék joghurtot, 200 g porcukrot, fél citrom levét, szárított levendulát - valamint az ételszínezéket, majd elkeverjük és hűtőbe tesszük. Amikor a piskóta kihűlt akkor adjuk hozzá a krémhez a zselatint majd tegyük újra a hűtőbe.
  3. A kihűlt piskótát három egyenlő részre vágjuk, majd a tölteléket rétegenként felkenjük. Az elkészült torta tetejét szórjuk meg áfonyával, szederrel, csipkedjünk rá friss levendulavirágot, majd hűtőben pihentetjük.

Nincs még hozzászólás a(z) "Levendulás túrókrém torta"

    Írj nekem!