Paprikás krumpli galuskával, kolbásszal

Paprikás krumpli galuskával, kolbásszal

Hozzávalók:

  • 0,5 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 150 g kolozsvári szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 db paradicsom
  • 2,5 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • só, bors
  • 200 g gyulai kolbász
  • 3 szál virsli
  • A galuskához:
  • 1 db tojás
  • 300 g liszt
  • 150 ml víz
  • 1 teáskanál só

Lépésről-lépésre:

  1. Olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott kolozsvári szalonnát, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és megdinszteljük. Felöntjük 150 ml vízzel, beleszórjuk a köményt, a pirospaprikát, fokhagymát beletörjük és a felkockázott paradicsomot. A folyadékot folyamatosan pótolva, 15 percig pároljuk.
  2. A krumplikat kockára vágjuk, hozzáadjuk a hagymás alaphoz, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd sózzuk-borsozzuk. A kolbászt felkarikázzuk, és hozzáadjuk a krumplis alaphoz.
  3. A galuskát kikeverjük egy tányérban, és amikor a krumpli majdnem teljesen megpuhult, akkor kiszaggatjuk egy forrásban lévő vízbe. Amikor elkészül, leszűrjük és beletesszük a paprikás krumpliba. A virslit felkarikázzuk és ezt is hozzáadjuk az ételhez. Még 5 percig főzzük, majd savanyúsággal tálaljuk.

Nincs még hozzászólás a(z) "Paprikás krumpli galuskával, kolbásszal"

    Írj nekem!