Eperkrémleves bazsalikomos túrógombóccal

Eperkrémleves bazsalikomos túrógombóccal

Támogatás: http://magyartej.hu/

Hozzávalók:

  • 200 g Magyar tej túró
  • 1 púpos ek. búzadara
  • 1 ek. liszt
  • 2 ek. cukor (helyettesíthető: xilittel, vagy eritrittel) vagy méz
  • 1 db tojás
  • 3 bazsalikom levél, apróra vágva
  • 500 g friss eper
  • 2-3 dl habtejszín (30%)
  • 5 ek. méz
  • 1 dl joghurt (görög)
  • 2 levél bazsalikom, díszítésnek
  • lime leve és reszelt héja, ízlés szerint

Lépésről-lépésre:

  1. Túrógombóc: A túrógombóc hozzávalóit összekeverjük egy tálban. (túró, búzadara, liszt, cukor-eritrit-méz, tojás, bazsalikom)
  2. A keveréket tegyük hűtőbe minimum 30 percre.
  3. Miután lehűlt, formázzunk gombócokat.
  4. Forrásban lévő vízben főzzük kb. 6 percig.
  5. Leves:Turmixoljuk össze a leves hozzávalóit.
  6. Öntsük tányérba és helyezzük bele a gombócokat.
  7. Díszítsük eperszeletekkel és friss bazsalikom levelekkel.
Megjegyzés: Ha azt szeretnénk, hogy habkönnyű legyen a túrógombóc, akkor csak a sárgáját tegyük a túrós masszába, a fehérjét pedig először verjük kemény habbá s csak utána forgassuk bele óvatosan a túrós alapba.

Nincs még hozzászólás a(z) "Eperkrémleves bazsalikomos túrógombóccal"

    Írj nekem!