Mákos guba szuflé

Mákos guba szuflé

Hozzávalók:

  • Szuflé:
  • 2 dl zsíros tej
  • 8 dkg darált mák
  • 4 dkg porcukor
  • 4 db vajas kifli
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2,5 dkg vaj
  • Puding:
  • 1 csomag vanília puding
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • porcukor (a tálaláshoz)

Lépésről-lépésre:

  1. A porcukrot és a mákot összekeverjük, majd ráöntjük a felmelegített tejet. A vajas kifliket karikákra vágjuk, majd beletesszük a mákos masszába. Amikor megpuhultak és felszívták magukba a folyadékot, a tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját hozzáadjuk. A tojások fehérjét pedig egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mákos guba alaphoz.
  2. 8 darab szuflé formát kivajazunk és kristálycukorral körbe szórjuk, majd elosztjuk a masszát bennük. 180 fokon előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  3. Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk.

Nincs még hozzászólás a(z) "Mákos guba szuflé"

    Írj nekem!