Mustáros-tejfölös csirke, petrezselymes burgonyával

Mustáros-tejfölös csirke, petrezselymes burgonyával

Támogatás: https://bock.hu/

Hozzávalók:

  • 500 g csirkecomb filé
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 vöröshagyma
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1.5 dl fehérbor
  • 10 dkg sajt
  • pici zúzott fokhagyma
  • só, bors
  • 6 darab burgonya
  • friss petrezselyem
  • 1 teáskanál Bock Kékszőlőmag Olaj

Lépésről-lépésre:

  1. Felaprítjuk a vöröshagymát és üvegesre dinszteljük, majd a megsózott-borsozott csirkecomb kockákat hozzáadjuk, és egy kis olajon megpirítjuk. Utána ráöntjük a bort, körülbelül 1 dl vízzel együtt, majd a mustárt és a zúzott fokhagymát is hozzátesszük. Letakarjuk, és hagyjuk a húst puhára párolódni ebben a lében (kb 20-25 perc).
  2. A tejfölt és a lisztet, egy kis vízzel csomómentesre keverjük, majd a hús levéből két evőkanállal merítünk a tejfölös keverékhez. Eldolgozzuk, majd mehet vissza a csirkecomb kockákhoz és alaposan csomómentesre keverjük, majd 2 percig hagyjuk főni. Ha az állaga sűrűbb, mint szeretnénk, egy pici vízzel vagy borral hígítjuk.
  3. Ízlés szerint tálaláskor vagy előtte teszünk hozzá reszelt sajtot, így még krémesebb állagot kapunk. A burgonyát kockára vágjuk, majd megfőzzük, sós vízben. Amikor megpuhult, leöntjük a vizet, majd frissen felaprított petrezselymet szórunk rá, óvatosan összekeverjük őket.

Nincs még hozzászólás a(z) "Mustáros-tejfölös csirke, petrezselymes burgonyával"

    Írj nekem!