Nyári, mentás-barackos pite

Nyári, mentás-barackos pite

28-as formában

Hozzávalók:

  • Linzer alap:
  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g cukor
  • Őszibarack krém:
  • 600 g őszibarack hámozva, kockázva
  • 10-15 evőkanál cukor ízlés szerint (barack édességéhez mérten)
  • 15 g zselatin por
  • 40 g víz
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citrom leve
  • Díszítés:
  • menta
  • málna
  • barack

Lépésről-lépésre:

  1. Linzer: Szoba hőmérsékletű vajat elmorzsoljuk a liszttel és a cukorral, majd homogén tésztát gyúrunk belőle. 1 órán át pihentetjük, majd alaposan kilisztezett pulton fél cm vastagságúra nyújtjuk. A tortaformát kivajazzuk - kilisztezzük, majd nyújtófa segítségével bele emeljük a tésztát. Villával megszurkáljuk a tetejét és 180 fokon 25 percig aranybarnára sütjük.
  2. Krém: A barackot, a cukrot és a citrom levét botmixer segítségével pürésítjük. A zselatint hideg vízben áztatjuk, addig amíg kicsit megduzzad 30-40 másodpercre a mikróba tesszük míg egyneművé olvad, majd szoba hőmérsékletűre hűtjük.
  3. A mascarponét a barackos krémhez öntjük és könnyeddé, krémessé keverjük multifunkciós robotgép segítségével, ami tészta gyúrásra és krém elkeverésére is tökéletes. Folyamatos keverés mellett, lassan és folyamatosan hozzáöntjük a zselatint. Ezt követően a kihűlt linzer alapba öntjük.
  4. Hűtőbe helyezzük 3-4 órára majd miután megdermedt, friss gyümölccsel és illatos mentával díszítjük.

Nincs még hozzászólás a(z) "Nyári, mentás-barackos pite"

    Írj nekem!