Sült-Tanyasi csirke almával töltve, ropogós zöldségekkel

Sült-Tanyasi csirke almával töltve, ropogós zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 1 tanyasi csirke
  • 20 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 alma
  • 4 szál petrezselyem
  • 3 szál rozmaring
  • 3 szál zsálya
  • 4 szál oregano
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • Köret: Ropogós zöldségek
  • 2 közepes édesburgonya
  • 1 cukkini
  • 1 kisebb fej karfiol
  • olívaolaj
  • só, bors

Lépésről-lépésre:

  1. A friss fűszereket apróra vágjuk, és egy lereszelt fokhagymával az olvasztott vajba tesszük, sózzuk-borsozzuk. A csirkét alaposan megmossuk, majd a felesleges vizet papírtörlővel leitatjuk róla. A belsejébe teszünk egy almát, egy vöröshagymát megpucolva, és 2 gerezd megroppantott fokhagymát.
  2. Kívülről a bőrt egy kés hegyével megbökdössük és alaposan bemasszírozzuk a zöldfűszeres vajjal, így kerül a bőr alá, és felé is. Sütőzsákba tesszük 1 dl vizzel, így a friss fűszerek nem égnek meg és szaftosabb marad a hús. 180 fokon kb 1-1,5 órán át sütjük, a csirke méretétől függően. Amikor elkészül ízlés szerint mézzel lecsurgatjuk. (Ezután nem kerül vissza a sütőbe, mert megkeseredik a méz).
  3. Felszeleteljük az zöldségeket, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük őket, és olíva olajjal meglocsoljuk. 180 fokon 45 percig sütjük, 15 percenként megfordítva őket, így lesznek igazán ropogósak.

Nincs még hozzászólás a(z) "Sült-Tanyasi csirke almával töltve, ropogós zöldségekkel"

    Írj nekem!