Házi Lángos Nagyi receptje alapján

Házi Lángos Nagyi receptje alapján

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 30 g élesztő
  • 200 ml tej
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál cukor
  • olaj a sütéshez
  • A feltéthez:
  • tejföl, reszelt sajt, fokhagyma

Lépésről-lépésre:

  1. Egy kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a sót, összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összedolgozni, és a vizet folyamatosan hozzáöntjük. Amikor közepesen lágy a tészta letakarjuk és 1 órát hagyjuk kelni.
  2. A serpenyőbe bőséges olajat öntünk, egy csipet tésztával ellenőrizzük, hogy kellőképpen felmelegedett. Olajos kézzel kis adagokat szaggatunk a tésztából, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Törlőpapírra kiszedjük, hogy a maradék olajat felitassuk.
  3. Tálaláskor megsózzuk és ízlés szerint variáljuk a feltéteket.

Nincs még hozzászólás a(z) "Házi Lángos Nagyi receptje alapján"

    Írj nekem!