Málnás – Dinnyés Gazpacho, Rózsaborssal

Málnás – Dinnyés Gazpacho, Rózsaborssal

Hozzávalók:

  • 300 g málna
  • 500 g paradicsom (350 g koktélparadicsom; 150 g vegyes paradicsom – lehet sárgás, zöldes héjú akár)
  • 2-3 dl almalé
  • só, méz ízlés szerint
  • 4 szem rózsabors
  • 10 db bazsalikomlevél
  • 3-4 ek. olívaolaj
  • 1 ek. vörösborecet
  • szezonális: 1 marék görögdinnye, mag nélkül
  • díszítésnek: pirított kenyérkockák

Lépésről-lépésre:

  1. A paradicsomok belsejét eltávolítjuk, majd konyhai turmixgépben pürésítjük a többi alapanyagokkal együtt a só, bors és méz kivételével. Egy szita segítségével a kapott masszát leszűrjük, így lesz homogén-krémes állagú és hozzáadjuk a frissen őrölt rózsaborsot, sót- és mézet ízlés szerint. Hűtőben pihentetjük minimum 2 órán át, hogy az ízek igazán összeérjenek.
  2. Tálaláskor a gazpachot poharakba öntjük, ezt követően pedig friss bazsalikommal, málnával és pirított kenyérkockákkal díszítjük.

Nincs még hozzászólás a(z) "Málnás – Dinnyés Gazpacho, Rózsaborssal"

    Írj nekem!