Málnás-Túrókrémes Brownie

Málnás-Túrókrémes Brownie

Hozzávalók:

  • Brownie:
  • 270 g méz
  • 60 g mandulaliszt
  • 25 g kakaópor
  • 1 darab vanília rúd kikapart belseje
  • 1 csipet só
  • 2 marék mandulabél
  • 90 g magas kakaó tartalmú étcsokoládé
  • 50 ml szőlőmagolaj vagy kókuszzsír
  • +70 ml kókuszzsír
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Túrókrém:
  • 250 g túró
  • 100 g habtejszín
  • 50 g porcukor
  • fél citrom héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • málna

Lépésről-lépésre:

  1. Brownie:
  2. Előmelegítjük a sütőt 160 Celsius fokra. Olajjal kikenjük egy 33×20 cm-es tepsi oldalait és az aljára sütőpapírt helyezünk, aminek mindkét oldalát megolajozzuk. Egy edény gőzölgő víz felett, egy üveg tálban megolvasztjuk az étcsokoládét és hozzá keverjük az olajat és a kókuszzsírt. Figyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel, csak olvasszuk meg.
  3. Egy tálban a tojásokat és a mézet összekeverjük robotgéppel. Hozzáöntjük a mandulalisztet, kakaóport, vanília rúd kikapart belsejét, sütőport és egy csipet sót.
  4. Az olvadt csokoládét a lisztes keverékhez adjuk és összekeverjük robotgéppel, addig amíg nagyon krémes lesz a tészta. A tésztát összekeverjük a durvára vágott mandulabéllel. Beleöntjük az így kapott nyers tésztát az előkészített tepsibe, majd 160 Celsius fokon 40 percig sütjük.
  5. Túrókrém:
  6. A túrót a citrom héjával, a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd robotgép segítségével összetörjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. A már megsült és kihűlt Brownie piskótára rétegezzük, málnával díszítjük.

Nincs még hozzászólás a(z) "Málnás-Túrókrémes Brownie"

    Írj nekem!