Sokmagos energiaszelet

Sokmagos energiaszelet

Hozzávalók:

  • 1 pohár nyers, sótlan mandula
  • 1 pohár nyers sótlan földimogyoró
  • ½ pohár pekándió
  • ¼ pohár tökmag
  • ¼ pohár napraforgó mag
  • ¼ pohár hajdina dara
  • ¼ pohár szezámmag
  • Szirup:
  • 1/2 pohár méz
  • 1/3 pohár agavé szirup
  • maghőmérő

Lépésről-lépésre:

  1. A magokat összeöntjük egy tálba, majd elkészítjük a szirupot. Indukciós főzőlapon alacsony fokozaton (4-es) felhevítjük a mézet és az agavé szirupot egész pontosan 126 fokra, amit egy maghőmérővel mérünk. Amikor a szirup elérte a megfelelő hőfokot, lehúzzuk a főzőlapról és azonnal beleszórjuk a magkeveréket. Alaposan összekeverjük, és amikor besűrűsödik (nehezebb lesz keverni), egy sütőpapírral bélelt tepsibe átöntjük. Egy pohár segítségével tömörítjük, azaz, simára nyomkodjuk a masszát, így kiszorítjuk a levegőt a magok közül. Hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Amikor megdermedt, szeletekre vágjuk és becsomagoljuk őket.

Nincs még hozzászólás a(z) "Sokmagos energiaszelet"

    Írj nekem!