TÖKÉLETES Pizzatészta, Stefano-tól, a szicíliai Pizzamestertől

TÖKÉLETES Pizzatészta, Stefano-tól, a szicíliai Pizzamestertől

Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

  • 0,8 kg búzaliszt
  • 0,2 kg semolina liszt (durumliszt)
  • 25 g só
  • 5 g élesztő
  • 20 g hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj
  • 200 g friss paradicsom szósz
  • 250 g mozzerella sajt
  • prosciutto
  • 0,5 liter víz

Lépésről-lépésre:

  1. Oldjuk fel az élesztőt langyos vízben. A liszt felét tegyük a nyújtódeszkára majd a közepére egy kör alakú medret alakítsunk ki, ahová az élesztős vízet öntjük. Hozzáadjuk a sót, a liszt másik felét és az olajat. Csomómentesre gyúrjuk a tésztát, majd konyharuhával letakarjuk és hagyjuk pihenni 45 percig, amíg megkel. Szétválasztjuk, kb 250 g súlyú gombócokra, kinyújtjuk és megkenjük friss paradicsomszósszal és rátesszük a mozzarella sajtot és a prosciutto-t. 300 fokon 5-6 percig sütjük. Amikor elkészült friss bazsalikommal és oreganoval ízesítjük.

Nincs még hozzászólás a(z) "TÖKÉLETES Pizzatészta, Stefano-tól, a szicíliai Pizzamestertől"

    Írj nekem!