Töltött bundáskenyér

Töltött bundáskenyér

Hozzávalók:

  • 6 szelet friss puha toast kenyér
  • 6 szelet sonka
  • 6 szelet sajt
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 nagy tojás
  • 2 evőkanál tej
  • csipet só
  • snidling

Lépésről-lépésre:

  1. A kenyér héját vékonyan levágjuk. Egy sodrófa segítségével nagyobb szeletre nyújtjuk. A tojást, a tejet és a sót egy nagyobb edényben (amibe beleférnek majd a tekercsek) habverővel vagy villával összekeverjük.
  2. A kihengerelt kenyérszeleteket megvajazzuk. Sonka és sajt szeletekkel töltjük, majd feltekerjük a kenyeret, a tekercs végét alulra téve egy kicsit megnyomkodjuk.
  3. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat. Közben a tekercseket a tejes-tojásban megforgatjuk, majd a felesleget lerázzuk róla. A forró serpenyőbe tesszük, és minden oldalán megsütjük – kb. 3-4 perc. Azonnal tálaljuk. Majonézzel, mustárral, ketchuppal vagy sajtszósszal egyaránt finom.

Nincs még hozzászólás a(z) "Töltött bundáskenyér"

    Írj nekem!