Mákos guba szuflé

Mákos guba szuflé

szerző adrienn.marton    ,

június 11, 2019

Hozzávalók

Szuflé:

2 dl zsíros tej

8 dkg darált mák

4 dkg porcukor

4 db vajas kifli

2 db tojás

1 csipet só

2,5 dkg vaj

Puding:

1 csomag vanília puding

5 dl tej

2 evőkanál cukor

porcukor (a tálaláshoz)

Elkészítés

1A porcukrot és a mákot összekeverjük, majd ráöntjük a felmelegített tejet. A vajas kifliket karikákra vágjuk, majd beletesszük a mákos masszába. Amikor megpuhultak és felszívták magukba a folyadékot, a tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját hozzáadjuk. A tojások fehérjét pedig egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mákos guba alaphoz.

28 darab szuflé formát kivajazunk és kristálycukorral körbe szórjuk, majd elosztjuk a masszát bennük. 180 fokon előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

3Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk.

00:00

0 Értékelések