TÖKÉLETES Pizzatészta, Stefano-tól, a szicíliai Pizzamestertől

TÖKÉLETES Pizzatészta, Stefano-tól, a szicíliai Pizzamestertől

szerző adrienn.marton  

július 17, 2019

Hozzávalók

0,8 kg búzaliszt

0,2 kg semolina liszt (durumliszt)

25 g só

5 g élesztő

20 g hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj

200 g friss paradicsom szósz

250 g mozzerella sajt

prosciutto

0,5 liter víz

Elkészítés

1Oldjuk fel az élesztőt langyos vízben. A liszt felét tegyük a nyújtódeszkára majd a közepére egy kör alakú medret alakítsunk ki, ahová az élesztős vizet öntjük. Hozzáadjuk a sót, a liszt másik felét és az olajat. Csomómentesre gyúrjuk a tésztát, majd konyharuhával letakarjuk és hagyjuk pihenni 45 percig, amíg megkel. Szétválasztjuk, kb 250 g súlyú gombócokra, kinyújtjuk és megkenjük friss paradicsomszósszal és rátesszük a mozzarella sajtot és a prosciutto-t. 300 fokon 5-6 percig sütjük. Amikor elkészült friss bazsalikommal és oreganoval ízesítjük.

00:00

0 Értékelések