A francia ékszerdesszert - Macaron

A francia ékszerdesszert – Macaron

szerző adrienn.marton  ,   , , , , ,

március 8, 2019

Hozzávalók

Macaron: (12 adag)

100 g mandulaliszt

130 g porcukor

2 db tojásfehérje

1 csipet só

3 ek cukor

Krém:

2 ek cukor

3 ek főzőtejszín

80 g vaj

5 csepp mandulaaroma

Elkészítés

Macaron:

1Szitáljuk le egy tálba a mandulát a porcukorral. Keverjük össze. Tegyük félre.

2A tojásfehérjéket csipet sóval kezdjük felverni gépi habverővel. Mikor kezd habozni, adjuk hozza a cukor 1/3-át. Folyamatosan adagoljuk hozza a maradék cukrot. Keverjük, amíg szép egyenletes habot nem kapunk. Most tehetünk bele bármilyen ételszínezéket. Ne túl sokat, mert a sok folyadék tönkreteheti a habot. Keverjük teljesen keményre ezután.

3Adjuk a mandulás mixet a habhoz harmadolva. Óvatosan forgassuk bele körkörös mozdulatokkal a falától kezdve a közepébe haladva. Addig keverjük, amíg egy láva jellegű állagot nem kapunk. Nagyon fontos!

4Szedjük át egy sima, kerek végű nyomózsákba.

5Tepsibe tegyünk sütőpapírt, és nyomjunk ki kb. 3-4 cm-es köröket, egymás között némi helyet kihagyva.

6Vágjuk a tepsi alját jó párszor az előkészítőpulthoz. Akkor jó, mikor pici lyukakat látunk a tetején.

7Tegyük félre száradni 15-30 percre. Ha az ujjunkkal hozzáérünk a széléhez, és nem marad rajta tészta, akkor kész. Süssük előmelegített sütőbe 13 percig. (150°C- alul-felül sütés)

8Azonnal vegyük ki a sütőből, és a papírral húzzuk le a tepsiről hűlni. Hűtőben napokig tárolhatjuk töltés nélkül egy lezárt műanyagedényben.

Krém:

1A tojássárgáját keverjük össze a cukorral és a tejszínnel.

2Tegyük fel alacsony tűzön folyamatos kevergetés mellett. Mikor pudingszerű állaga lesz, vegyük le a tűzről, és apránként keverjük hozzá a vajat. Csepegtessük bele a mandulaaromát. Kóstoljuk meg, ha még szükséges, adjunk hozzá több aromát.

3Szedjük át egy kisebb, lezárható edénybe, és tegyük be a hűtőbe éjszakára, de legalább 3-4 órát.

4Párosítsuk össze a macaronokat lefele fordítva, és az egyik oldalára nyomózsákból nyomjuk bele a krémet. Óvatosan rakjuk össze őket. Nagyon törékenyek.

Forrás: https://www.nosalty.hu/szakacs/juditsindania

00:00

0 Értékelések