ÁNIZSOS CÉKLAKRÉMLEVES, POLENTA CSILLAGOKKAL

ÁNIZSOS CÉKLAKRÉMLEVES, POLENTA CSILLAGOKKAL

szerző adrienn.marton  ,   

november 28, 2018

Hozzávalók

0,6kg cékla

1,5dl tejszín

1-2 ek olaj

1 liter víz

2 db salotta hagyma

só, bors

50g cukor

20g csillagánizs

1 ek só

600ml víz

1dl tej

1 ek vaj

120g kukoricadara

Elkészítés

1A salotta hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. A céklákat meghámozzuk, felkockázzuk és hozzáadjuk a salotta hagymához. Amikor lepirultak a céklák is, hozzáadjuk a csillagánizst, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük.

2Mikor megpuhult a cékla, beleöntjük a tejszínt és egy turmix segítségével lekrémesítjük. Következő lépésként elkészítjük a polentát.

3Egy edénybe öntjük a tejet, a vajat, a vizet, sózzuk és felforraljuk. Hozzáadjuk a kukoricadarát és puhára főzzük. A kész polentát egy tepsibe ötjük, egyenlő vastagságúra (min. 1 cm magas) oszlatjuk, majd kihűtjük. A kihűlt polentából csillag formákat szúrunk ki.

00:00

0 Értékelések