Bableves, felturbózva

Bableves, felturbózva

szerző adrienn.marton    , ,

május 15, 2019

Hozzávalók

40 dkg füstölt főtt tarja

30 dkg fehér bab konzerv

2 db babérlevél

1 gerezd fokhagyma

1 db sárgarépa

1/2 db zeller

1/2 db karalábé

1 db petrezselyemgyökér

25 dkg füstölt kolbász

A csipetkéhez:

10 dkg liszt

1 db tojás

Sűrítés:

1 evőkanál olaj

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál pirospaprika

1,5 dl tejföl

só, bors

Elkészítés

1Egy edényben feltesszük a leves vizét forrni, majd a felkockázott füstölt-főtt tarját beletesszük főni, hogy átadja az ízét a lének. 10 perc után beletesszük a főtt babot, a karikázott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, babérlevelet, petrezselymet, és a karikára vágott kolbászt.

2Elkészítjük a csipetkét. A lisztet összegyúrjuk a tojással, sóval. Amikor minden megpuhult (nagyjából 40 perc), akkor a lisztezett tálcára csipegetjük a csipetkét, majd beletesszük azt is a levesbe. Tovább főzzük 10 percig.

3Besűrítjük a levest. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, a tejfölt csomómentesre keverjük benne, majd felengedjük a levesből kivett folyadékkal. Ekkor állítjuk be a sűrűségét, annyi vizet öntünk még hozzá, hogy jó állaga legyen, ne túl híg, de ne is túl sűrű. Végül megsózzuk és felforraljuk.

00:00

0 Értékelések