BAILEYSES EPER-ÁLOM TORTA

BAILEYSES EPER-ÁLOM TORTA

szerző adrienn.marton    , , ,

április 10, 2019

Hozzávalók

Piskótához:

8 tojás

8 ek cukor

12 ek liszt

1/2 zacskó sütőpor

190 °c, kb 20-30 perc, alsó-felső sütés

Krémhez:

200 g fehér csokoládé

12 g porzselatin + 1 dl tej

4 tojás sárgája

1 vaníliás cukor

1 ek cukor

4 dl tejszín

100 g mascarpone

0,5 dl Baileys

2 zacskó habfixáló

500 g eper

Elkészítés

1A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

2A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojás sárgákat és tovább keverjük fél percig. Külön tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd óvatos mozdulatokkal a tojáshabba forgatjuk, úgy, hogy a végén homogén masszát kapjunk, de vigyázzunk, hogy a habot közben ne törjük össze. 18 cm átmérőjű tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd a massza felét a formába öntjük.

3Ahhoz, hogy magas és szép egyenes oldalú piskótát kapjunk, hagynunk kell, hogy a tortaforma oldalához süljön a piskótatészta, ezért semmiképpen ne zsírozzuk és lisztezzük meg. Ha a piskóta elkészült, hagyjuk, hogy a formában kihűljön, majd egy kés segítségével körbe vágjuk a tortaforma belső peremén. Ezután a megtisztított tortaformában ugyanúgy eljárva megsütjük a piskóta massza másik felét is.

4Először vízgőz felett felolvasztjuk a fehércsokoládét, majd összekeverjük a felvert tejszínhabbal. Egy nagyobb tálban összedolgozzuk a krémet a mascarponéval, Baileysel és cukorral.

5Kezdődhet a torta összeállítása. Mindkét piskótalapot félbe vágjuk, így négy réteget kapunk, amiket megtöltünk krémmel. Minden krémmel töltött rétegre hosszában elvágott eperszeleteket teszünk, majd a tetejét is eperrel díszíthetjük.

00:00

0 Értékelések