Burganyapüré három arca

Burganyapüré három arca

szerző adrienn.marton  

április 30, 2019

Hozzávalók

Datolyás-baconos:

200 dkg burgonya

180 g puha vaj

1 dl tej

15 dkg szalonna

10 szem aszalt datolya

Bock Kékszőlőmag Olaj

Narancsos-édesburgonyás:

0,5 kg burgonya

0,5 kg édesburgonya

1 db narancs

só, bors

200 g vaj

Parmezános-fokhagymás:

150 g mozzarella

100 g parmezán

só, bors

2 ek zsemlemorzsa

1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

1A burgonyákat megmossuk, majd meghámozzuk, és azonnal hideg vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg, amíg mind elkészül.

2A burgonyaszemeket azonos nagyságú darabokra vágjuk, és forrásban lévő, sós vízben, közepes lángon, fedő alatt 20-25 perc alatt puhára főzzük.

3A fazekat levesszük a tűzről, a burgonyát leszűrjük, majd visszaöntjük a fazékba, és burgonyanyomóval sima pürévé törjük.

4A datolyás baconoshöz : A burgonyát előbb a vajjal, majd a tejjel alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk a pürét, és szükség esetén ízesítjük sóval, illetve belekeverjük a felkockázott datolyát és a lepirított bacon-t, amit szintén kockákra vágunk. Meglocsoljuk Kékszőlőmag olajjal.

5A narancsoshoz: Kifacsarjuk a narancs levét és a vajjal együtt hozzákeverjük a tört burgonyához. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

6A parmezános-fokhagymáshoz: A lereszelt sajtokat hozzákeverjük a tört burgonyához, a fokhagymát lereszeljük és a zsemlemorzsával együtt azt is hozzákeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Támogatás: https://bock.hu/

00:00

0 Értékelések