Céklás humusz friss zöldségekkel

Céklás humusz friss zöldségekkel

szerző adrienn.marton  ,   , , , , , , ,   , , ,

január 3, 2019

  • Mennyiség: 4-5 adag

Hozzávalók

2 darab közepes méretű cékla

1 darab konzerv csicseriborsó

1 gerezd fokhagyma

3 evőkanál szőlőmag olaj

1 darab vöröshagyma

1 evőkanál citromlé

só, bors ízlés szerint

5 darab sárgarépa

15 szál zöld spárga

1 darab kígyóuborka

Elkészítés

1A céklákat becsomagoljuk alufóliába, úgy, hogy előtte olíva olajjal, sóval, borssal bedörzsöljük. Sütőben, 250 fokon 1,5 óráig sütjük. A héját letisztítjuk róla, majd kockákra vágjuk.

2Egy edénybe beleöntjük a csicseriborsó konzerv tartalmát és hozzáadjuk a gerezd pucolt fokhagymát és a pucolt vöröshagymát. Lassú tűzön forraljuk még 1 órán keresztül.

3Amikor kész, a folyadékon kívül az edény tartalmát a turmixgépbe tesszük, amihez hozzáadjuk még a kocákra vágott sült céklát, a szőlőmag olajat és a citromlevet. Krémes állagúra pépesítjük. Ha nincs elég folyadék ahhoz, hogy a turmixgép alaposan szét tudja vágni a csicseriborsó keveréket, akkor öntsünk hozzá még az megmaradt léből. Ha a kívánt állagot elértük, akkor sóval, borssal ízesítjük.

4Eközben előkészítjük a zöldségeket. Az uborkát megmossuk és szeleteket vágunk belőle, a répát megpucoljuk. A spárgát és a répát, forró, lobogó, sós vízbe tesszük 2 percig, majd utána áthelyezzük egy hideg vízzel teli tálba, amit teleteszünk jégkockákkal.

Előkészítési idő: 1,5 óra
Megjegyzés: A zöldségeknél először a forralásnak, majd a jeges vízbe való merítésnek azért van jelentősége, mert a zöldségek így ugyanolyan roppanósak maradnak, de kicsit puhábbak, míg a színük sokkal élénkebb lesz, mint nyersen.

Recept eredeti forrása: Marton Adrienn Ennivaló Blog - http://www.femcafe.hu/ennivalo

00:00

0 Értékelések