Citromos spagetti cukkinivel-csirkével

Citromos spagetti cukkinivel-csirkével

szerző adrienn.marton  ,   , ,   , , , ,

január 6, 2019

Hozzávalók

300 g spagetti

1 darab nagyobb cukkini

400 g csirkecomb filé (apró kockákra vágva), vagy 30 dkg garnéla rák

2 darab shalotta hagyma

friss kakukkfű

200 g vaj

1 darab citrom leve és reszelt héja

só, bors

Elkészítés

1A tésztát rendhagyó módon annyi mennyiségű vízben tesszük fel főni, ami éppen ellepi. A vizet sóval és citrom facsart levével és reszelt héjával ízesítjük. Folyamatosan kevergetjük. Al’ dente-re főzzük.

2A cukkinit gyufaszál vastagságúra vágjuk, vagy julienne-vágóval szeleteljük fel.

3A vajasmártás a tésztához való szósz. Ezt is elkészítjük. Ehhez az aprított salotta hagymát megfonnyasztjuk vajon, majd hozzátesszük a kakukkfüvet, felöntjük a tészta megmaradt főzővizével és addig forraljuk, míg a felére, sziruposra sűrűsödik. Pár félbe vágott koktélparadicsomot is teszünk bele.

4Beletesszük a megtisztított garnélát és 2-3 percig főzzük. Kivesszük a kakukkfű szálat. Ekkor már levesszük a tűzről és belekeverjük a hideg vajat. Ha csirkehússal dolgozunk, akkor a csirkét apró kockára vágjuk, majd nagyon kevés zsiradékon, de magas hőfokon, folyamatos keverve, megsütjük, hogy egy vékony barna kérget kapjon mindenhol egy másik serpenyőben. A legvégén mindennel összekeverjük.

5A legvégén a citromos tésztát beleöntöm a szószba. Alaposan elkeverem, majd hozzáadom a cukkini spagettit és a csirkehúst vagy a rákot.

Recept eredeti forrása: Ennivaló Blog – Marton Adrienn – www.femcafe.hu

00:00

0 Értékelések