CSÁSZÁRMORZSA

CSÁSZÁRMORZSA

szerző adrienn.marton  , ,

február 4, 2019

Hozzávalók

1 bögre finomliszt

1 bögre búzadara

2 bögre tej

1/2 db citrom reszelt héja

4 db tojás

xilit (4 ek)

1 csipet só

olaj, sütèsre

10 g vaníliás cukor

Elkészítés

1A lisztet, búzadarát a 2 bögre tejjel összekeverjük és hagyjuk pihenni 30 percet.

24 tojássárgáját a xilittel habosra keverjük.

3A darás masszához keverjük.

4Belereszeljük a citrom héját.

5A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval habosra verjük.

6Hozzákeverjük óvatosan a masszához.

7Egy magasabb falú serpenyőben olajat hevítünk és addig sütjük gyakran átkeverve a masszát, míg darabjaira nem esik.

00:00

0 Értékelések