Csirkecomb zöldfűszeres kéregben, céklás burgonyapürével

Csirkecomb zöldfűszeres kéregben, céklás burgonyapürével

szerző adrienn.marton  ,   ,

december 6, 2018

Hozzávalók

8 db csirke felsőcomb

0,5 kg cékla

0,5 kg burgonya

6 ek. liszt

1 dl víz

1 dl tej

só,bors,zöldfűszerek (petrezselyem,rozmaring,kakukkfű,zsálya)

200 g vaj

1 db tojás

Elkészítés

1A csirkecombokat egy serpenyőben előfőzzük, addig elkészítjük a tésztát. Ehhez a lisztet összekeverjük a tojással és a vízzel, majd hozzáadjuk a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk. Sűrű palacsinta tészta állagot kell kapnunk.

2A félig megfőtt csirkecombokat belemártjuk a tésztába, majd forró olajban kisütjük.

3A pürénkhez a céklát és a burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és külön-külön megfőzzük. Ha megfőtt a burgonya és a cékla is egy tálba összekeverjük, vaj és egy kevés tej hozzáadásával pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.

00:00

0 Értékelések