Cukkini hajók tejszínes darált hússal töltve

Cukkini hajók tejszínes darált hússal töltve

szerző adrienn.marton    , , , ,   , , ,

január 8, 2019

  • Mennyiség: 2 adag

Hozzávalók

2 darab nagyobb cukkini

500 g darált pulykamell vagy comb

2 reszelt trappista sajt

100 ml főzőtejszín

2 evőkanál olívaolaj

1 darab vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál friss bazsalikom

150 g paradicsompüré

só, bors

Elkészítés

1Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. A megmosott cukkiniket hosszában elvágjuk és kikaparjuk a belsejüket egy kanállal. Az aljukból levágunk hosszában egy vékony csíkot, ezzel stabilizáljuk őket, hogy ne boruljanak fel a sütőben.

2Egy serpenyőben a felhevített olívaolajon a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst és addig sütjük, míg a hús kifehéredik (nagyjából 15 perc). Ezután hozzáadjuk a friss vágott bazsalikomot, a paradicsompürét és további 20 percig fedővel lefedve főzzük még.

3Ekkor ráöntjük a tejszínt. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Pár percig még érleljük az ízeket. Ha túl híg maradna, akkor fedő nélkül 5 percig még tovább főzzük.

4Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a töltött „cukkinihajókat’’, sajtot reszelünk a tetejükre és az előmelegített sütőbe helyezzük őket. 175 Celsius fokon 15 percig sütjük, majd 200 fokon addig, amíg aranybarna nem lesz a tetejük.

00:00

0 Értékelések