Édesburgonyachips, hamis majonézzel”

Édesburgonyachips, hamis majonézzel”

szerző adrienn.marton  , ,   , , , , , , , ,   , , ,

január 1, 2019

  • Mennyiség: 4 adag

Hozzávalók

Chips hozzávalók:

2 darab nagyobb méretű édesburgonya

1,5 teáskanál pirospaprika

só, bors ízlés szerint

3 evőkanál olíva olaj

Mártogatós hozzávalók:

60 g kesudió, minimum 4 óráig meleg vízben áztatva

1/2 darab zöld chilli paprika

100 ml víz

4 szál koriander, levele

1 teáskanál friss lime lé

1 gerezd fokhagyma

só, bors ízlés szerint

Elkészítés

1Mossuk meg a zöldségeket, majd töröljük szárazra őket. Vágjuk vékony szeletekre uborka gyaluval, vagy egy éles késsel az édesburgonyát, úgy hogy a héját hagyjuk rajta. Majd olívaolajjal, pirospaprikával, sóval és borssal fűszerezzük. Fontos, hogy ne sok olajat tegyünk rá, csak annyit, amennyi épphogy befedi a zöldségszeletek mindkét oldalát.

2Egy sütőpapírral befedett tepsire tegyük a szeleteket, úgy hogy egyetlen karika se feddje egymást. 140 Celsius fokon 40-45 percig süssük a zöldségeket, úgy, hogy félidőnél forgassuk át őket.

3Időközben készítsük el a kesudiós mártogató szószt. Öntsük egy turmixgépbe a mártogatós hozzávalóit, amelyet krémes állagúra daráljunk. Ha kész a zöldségchips, akkor még elfogyasztás előtt, szobahőmérsékleten 5-10 percet pihentessük, így ropogósabb lesz.

00:00

0 Értékelések