Eperkrémleves bazsalikomos túrógombóccal

Eperkrémleves bazsalikomos túrógombóccal

szerző adrienn.marton    ,

június 4, 2019

Hozzávalók

200 g Magyar tej túró

1 púpos ek. búzadara

1 ek. liszt

2 ek. cukor (helyettesíthető: xilittel, vagy eritrittel) vagy méz

1 db tojás

3 bazsalikom levél, apróra vágva

500 g friss eper

2-3 dl habtejszín (30%)

5 ek. méz

1 dl joghurt (görög)

2 levél bazsalikom, díszítésnek

lime leve és reszelt héja, ízlés szerint

Elkészítés

1Túrógombóc: A túrógombóc hozzávalóit összekeverjük egy tálban. (túró, búzadara, liszt, cukor-eritrit-méz, tojás, bazsalikom)

2A keveréket tegyük hűtőbe minimum 30 percre. Miután lehűlt, formázzunk gombócokat. Forrásban lévő vízben főzzük kb. 6 percig.

3Leves:Turmixoljuk össze a leves hozzávalóit. Öntsük tányérba és helyezzük bele a gombócokat. Díszítsük eperszeletekkel és friss bazsalikom levelekkel.

Támogatás: http://magyartej.hu/

00:00

0 Értékelések