Epres-makadámdiós spárgasaláta

Epres-makadámdiós spárgasaláta

szerző adrienn.marton  ,   , , , , , , , ,   , , ,

április 30, 2019

  • Mennyiség: 4 adag

Hozzávalók

1 darab kígyóuborka

200 g friss vegyes saláta

150 g makadámdió

300 g eper

10 szál zöld spárga

5 evőkanál szőlőmagolaj

1 evőkanál méz

2 evőkanál balzsamecet

só, bors ízlés szerint

8 szál koriander levél

1 evőkanál magos mustár

Elkészítés

1Egy edény forrásban lévő vízbe tegyük bele a spárgát 3 percig

2Ezután közvetlen hideg jégkockákkal teli vízbe merítsük még 3 percig. Majd 1-1 spárga szárat vágjunk 4 részre.

3Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a zöldséghúst kockára vágjuk, majd a vegyes salátával, negyedelt eprekkel, durvára tört makadám dióval és a lehűtött spárgával összekeverjük.

4A mustárt a mézzel, ecettel, olajjal elkeverjük. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Az öntetet ráöntjük a salátára, majd tálalás előtt összekeverjük.

00:00

0 Értékelések