Epres meringue tekercs

Epres meringue tekercs

szerző adrienn.marton    ,

május 3, 2019

Hozzávalók

75 g eper

25 g kristálycukor

4 tojásfehérje

225 g kristálycukor

1 teáskanál kukoricakeményítő

1 teáskanál almaecet

300 g eper ebből 200 g apróra vágott, 100 g szeletekre vágott

300 g tejszín + porcukor

habfixáló

tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés

1A tojásfehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük a 225 g cukorral, majd hozzáadjuk kukoricakeményítőt és az almaecetet. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, majd egy sütőpapírral bélelt tepsi szélső ¼-ébe tesszük a hab ¼-ét. A maradékot 3 egyenlő részre osztjuk, majd a halvány rózsaszíntől a sötétig piros ételszínezékkel színezzük és egymás mellé rétegezzük, hogy szép színátmenetet kapjunk. 25 percig sütjük 160 fokon.

2Az epret apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a 25 g cukrot, vizet és egy edényben összeforraljuk. Villával vagy botmixerrel pürésítjük. A tejszínt 4-5 kanál porcukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a habfixálót.

3Ha kihűlt a rózsaszín tojáshabunk, ráhalmozzuk a tejszínhabot majd rácsepegtetjük az eperszószt és egy hurkapálca segítségével elegyengetjük. 200 g epret apró kockákra vágunk, rászórjuk a tejszínhabra, majd óvatosan a lap fehér oldalától kezdve feltekerjük.A tetejére tejszínhabot teszünk és szeletekre vágott eperrel díszítjük.

00:00

0 Értékelések