Étcsokis túródesszert, málnapürével töltve

Étcsokis túródesszert, málnapürével töltve

szerző adrienn.marton    , , , ,   

április 24, 2019

Hozzávalók

450 g túró

1/2 citrom leve és héja

100 g eritrit

csipet só

1/2 vanília rúd, kikapart belseje

300 g étcsokoládé

100 g málnalekvár

10 g zselatinpor + 5x vízmennyiség (50 ml)

Elkészítés

1Az étcsokoládén kívül, minden alapanyagot összekeverünk. Finom, krémes állagot kell kapnunk amit tudunk formázni is.

2Enyhén nedves asztalon 20 cm hosszú fóliát húzunk, amire a túró krémből egy csíkot teszünk fel, majdnem olyan hosszút mit a fólia.

3A krém közepére kis kanál segítségével egy pici vájatot készítünk, majd feltöltjük egy csík lekvárral és egy kis túrókrémmel befedjük. A fólia segítségével feltekerjük a krémet ezáltal megformázzuk és szép henger formát kapunk.

4Fagyasztóban lefagyasztjuk a rudakat majd a fólia eltávolítása után 6 cm-es darabokra vágjuk őket.

5Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és a fagyott túrórudakat egyenként bevonjuk csokival, majd sütőrácsra vagy zsírpapírra tesszük lecsepegni.

00:00

0 Értékelések