Fehércsokis Adventi koszorú desszert

Fehércsokis Adventi koszorú desszert

szerző adrienn.marton  ,

december 7, 2018

Hozzávalók

Tészta:

6 db tojás

14 dkg liszt

14 dkg eritrit

csipet só

1 csomag sütőpor

1 ek kakaópor

Krém:

100g fehércsokoládé + 1dl tejszín

25dkg mascarpone

25dkg vajkrém

1,5dl tejszín

friss áfonya -2 csomag

friss eper - 2 csomag

friss menta

Elkészítés

1A tésztához először egy tálban az 6 tojássárgáját, eritrittel habosra keverjük. Szakaszosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd megszínesítjük kakaóporral. Sózzuk, majd a masszához a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott kuglóf formába tesszük a tészta masszát. 180 fokon 15 percig sütjük, majd 170 fokon 10 percig és végül 160 fokon 5 percig.

2Amíg a piskóta alap megsül, addig elkészítjük a fehércsokis krémet. Hőálló tálban megolvasztjuk a fehér csokoládét. Elkeverjük 1 dl tejszínnel. Összekeverjük a krémsajtot a mascarponéval. Hozzáadjuk a tejszínnel elkevert csokoládét. Ahhoz, hogy krémes masszát kapjunk, egy habverő segítségével fellazítjuk a krémet. A cél az, hogy ne legyen se túl folyós, se túl kemény, hiszen azt szeretnénk, hogy amikor ráöntjük a kuglófra, mértékletesen csurogjon le róla.

3Ha a tészta megsült, szobahőmérsékletűre hűtjük. Ráöntjük a fehércsokis krémet, majd szeletelt eperrel, áfonyával és mentalevéllel díszítjük. A téli időszakban az erdei gyümölcsöket banánnal vagy almával is helyettesíthetjük.

00:00

0 Értékelések