Fetás, paradicsomos napsugár tészta

Fetás, paradicsomos napsugár tészta

szerző adrienn.marton  ,

április 30, 2019

Hozzávalók

2 csomag leveles tészta

90 g fetasajt

2 tojássárgája

2 evőkanál szezámmag

friss kakukkfű, snidling, petrezselyem, rozmaring

20 dkg reszelt Magyar Tej sajt

Töltelék:

1/2 csésze olajos aszalt paradicsom

3 tk pesto rosso

ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors vagy paprika

Elkészítés

200 fokon 20 perc alatt

1Egy sütőpapírral kibélelt tepsire letesszük az egyik kör alakú tésztát. Egy aprítógépben egy üveg aszalt paradicsomot a fetasajttal és a zöldfűszerekkel krémes állagúra pürésítjük. (hogy igazán krémes legyen, a paradicsom levének a felét is hozzáadhatjuk)

2A krémmel megkenjük a sütőpapíron lévő tésztát, úgy, hogy a közepét kb 3 cm-es körben kihagyjuk. Megszórjuk reszelt sajttal. Rátesszük a másik leveles tésztát, kicsit megnyomkodjuk a széleit, majd bevagdossuk, úgy, hogy a kör közepe egyben maradjon. Óvatosan megcsavarjuk a bevágott csíkokat.

3Tojássárgájával alaposan megkenjük, szezámmaggal és friss kakukkfűvel meghintjük. 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

00:00

0 Értékelések