FÜSTÖLT LAZACOS OSCAR "SZOBROK"

FÜSTÖLT LAZACOS OSCAR “SZOBROK”

szerző adrienn.marton  ,

február 4, 2019

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

1 kis üveg fekete kaviár

friss petrezselyem

12 vékony szelet, füstölt lazac

150 ml créme fraiche

1 tojás sárgája

További hozzávaló:

kiszúró forma

Elkészítés

1A leveles tésztát egy kiszúró forma segítségével formára szaggatjuk. A tészta alakzatokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, majd a tetejüket megkenjük tojássárgájával.

2200 fokra előmelgített sütőben, 12 perc alatt aranyszínűre sütjük.

3Ha megsült a tészta, a lazacszeletekből is formákat vágunk a szaggató segítségével. A tésztaformákat megkenjük először créme fraiche-sel, majd ráhelyezzük a lazacszeleteket.

4A formát díszíthetjük még créme fraiche-sel, fekete kaviárral, valamint friss petrezselyemmel.

00:00

0 Értékelések