Fűszeres, répás rizssaláta

Fűszeres, répás rizssaláta

szerző adrienn.marton  

december 27, 2018

Hozzávalók

5 db répa

koriander

3 ek. olívaolaj

2 ek. köménymag

2 ek. koriandermag

1 tk. őrölt paprika

½ tk. kurkuma

200 gr jázmin rizs

435 ml víz

100 gr mazsola

2 ek. fenyőmag

petrezselyem

fetasajt

só, bors

Citromos dresszinghez:

60 ml citromlé

1 ek. borecet

2 ek. méz

3 ek. kékszőlőmagolaj

Elkészítés

1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tálban a darabokra vágott répákat fűszerezzük paprikával, koriandermaggal, kurkumával, köménnyel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze 3 ek. olívaolajjal és hagyjuk míg összeérnek kicsit az ízek. Süssük őket 25-30 percig, amíg puhák és aranyló színűek nem lesznek. Az előre beáztatott rizst főzzük meg kb 45. perc alatt, amíg a vizet teljesen magába nem szívja.

2Készítsük el a citromos dresszinget: Ehhez keverjük össze a hozzávalókat és tegyünk hozzá kevés fűszert, amit a répáknál is használtunk. Keverjük össze a répát a rizst és szórjuk meg kockára vágott fetasajttal, friss petrezselyemmel.

00:00

0 Értékelések