Házi Lángos Nagyi receptje alapján

Házi Lángos Nagyi receptje alapján

szerző adrienn.marton    

július 12, 2019

Hozzávalók

500 g liszt

30 g élesztő

200 ml tej

1 teáskanál só

2 evőkanál olaj

1 teáskanál cukor

olaj a sütéshez

A feltéthez:

tejföl

reszelt sajt

fokhagyma

Elkészítés

1Egy kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a sót, összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összedolgozni, és a vizet folyamatosan hozzáöntjük. Amikor közepesen lágy a tészta letakarjuk és 1 órát hagyjuk kelni.

2A serpenyőbe bőséges olajat öntünk, egy csipet tésztával ellenőrizzük, hogy kellőképpen felmelegedett. Olajos kézzel kis adagokat szaggatunk a tésztából, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Törlőpapírra kiszedjük, hogy a maradék olajat felitassuk.

3Tálaláskor megsózzuk és ízlés szerint variáljuk a feltéteket.

00:00

0 Értékelések