Húsvéti linzer

Húsvéti linzer

szerző adrienn.marton  ,   ,

április 15, 2019

Hozzávalók

Linzer tészta:

300 g liszt

200 g vaj

100 g porcukor

1 citrom héja

Citromkrém:

250 ml tej

40 g cukor

1 csomag vaníliás pudingpor

3 citrom reszelt héja

2 citrom leve

Díszítés:

baracklekvár

porcukor

színes cukormáz

kókuszreszelék

Elkészítés

1Szobahőmérsékletű vajat, porcukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a reszelt citromhéját, ízlés szerint vaníliás cukrot is teszünk bele. Fél órára hűtőbe helyezzük pihenni, majd alaposan kilisztezett pulton ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Szaggatóval a formákat közel egymáshoz, kiszaggatjuk. Fontos, hogy minél kevesebbszer gyúrjuk újra, mert ilyenkor több lisztet vesz fel magába a pultról és repedezni kezd a tészta.

2Előmelegített sütőben 170 fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, díszíthetjük.

Citromkrém:

1500 ml tejet felmelegítünk, egy csomag puding porral és 80 g cukorral csomómentesre keverjük. Három darab citrom héját és két citrom levét hozzátesszük, miután kihűlt, díszíthetünk.

Színes cukormáz:

14 evőkanál porcukrot 4 teáskanálnyi vízzel illetve színezékekkel összekeverjük, majd nyomózsákba töltve díszítjük a linzereket.

00:00

0 Értékelések